Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Asurdalna decyzja PKO BP-brak zgody na aneks-większe mieszkanie

Autor  |  malgorzataol [213.158.199.*]    2009-02-22 20:10
W lipcu 2008 otrzymałam kredyt we chf na zakup mieszkania na rynku pierwotnym. 28% wartości mieszkania finansował bank PKO tj. 35000 CHF. Inwestycja mieszkaniowa jest jeszcze nie zakończona-oddanie mieszkań w maju br.

Ponieważ zostały jeszcze wolne 3 mieszkania 3-pokojowe (ja kupiłam 2-pokojowe) podjęliśmy decyzję, że poprosimy spółdzielnię o zgodę na zamianę mieszkania na większe. Dopłatę do mieszkania nastąpi ze środków własnych, rodzice nam dołożą. Mamy 2 dzieci i bardzo nam na tym zależało. Wszystko było dobrze, spółdzielnia zarezerwowała mieszkanie,wyrazili zgodę. Udałam się do banku, aby zgłosić ten fakt. Jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się, że nie ma takiej możliwości. Jak to, przecież ja chcę zmienić tylko przedmiot kredytowania, nie chcę dodatkowych środków bo mam na dopłatę, a większe mieszkanie stanowi lepsze zabezpieczenie dla banku.Wystarczyłby tylko aneks do umowy. Nie poddałam się i okazało się, że można to załatwić, złożyłam odpowiednie dok. Dokumenty zostały wysłane do Katowic. Czekałam, przyszła zgoda, ale ZWIĘKSZĄ MI PROWIZJĘ Z 2,3 % NA 7%. Decyzja jest nieodwołalna i nic z tym nie można zrobić. Nie zgodziłam się oczywiście. NIE ROZUMIEM TAKIEGO PODEJŚCIA, PRZECIEŻ NIE DOBIERAM ŚRODKÓW, STRACIŁAM CHF STOI TERAZ WYŻEJ I BANK JESZCZE CHCE NA MNIE ZAROBIĆ PODWYŻSZAJĄC MI 2 KROTNIE MARŻĘ. BANDA!. CO ROBIĆ, GDZIE SIĘ UDAĆ CZY NIE MOŻNA JUŻ Z TYM NIC ZROBIĆ?.PROSZĘ O POMOC.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
  • Asurdalna decyzja PKO BP-brak zgody na aneks-większe mieszkanie malgorzataol, 2009-02-22 20:10