Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Arka BZ WBK Akcji Fundusz Inwestycyjny Otwarty - opinie i pytania

Autor  |  ~Bobby [10.9.60.*]    2010-01-27 12:11
Witam!

Jakiś czas temu dowiedziałem się o funduszach inwestycyjnych (mało wiedzy na ten temat posiadam), mam parę pytań:

Zastanawiam się nad założeniem funduszu inwestycyjnego akcji Arki. Założyłem sobie, że będę inwestował po 500 zł/m-c (oczywiście najpierw wpłata początkowa 1000 zł) i chcę inwestować przez MINIMUM 5 lat (chcąc mieć średnio około 20% zysków rocznie - jest to możliwe przy strategii, którą opiszę niżej?). Pytanie do tych co mają ten fundusz - jaki był do tej pory średnioroczny % zysków / strat inwestowania? Czy się opłaca zakładać fundusz akurat tu? I pytanie zasadnicze - zakładając, że będę inwestował minimum 5 lat (zmniejsza się wtedy ryzyko poniesionych strat i zaznaczam MINIMUM 5 lat) i będę regularnie nabywał jednostki, bez względu czy jest na hossie czy bessie (uśredniona cena nabycia), to mogę mieć jakieś wymierne zyski po tych 5, 10 latach? Bo tak patrząc wykres funduszu, to widzę, że znowu powoli jest tendencja wzrostowa po kryzysie...

Jestem młody i żądny wiedzy :D Myśle nad swoją przyszłością już teraz dlatego chcę się dowiedzieć o funduszach jak najwięcej.

Czekam na rady i z góry dziękuję!

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »