Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

600zł miesięcznie 10 mies./rok 5 lat + 2 lata karencji

Autor  |  yellowman [90.156.43.*]    2012-01-07 16:56
Czyli kredyt studencki :)
oprocentowanie kredytu to polowa stopy redyskontowej (aktualnie okolo 2,5% aczkolwiek widac, ze delikatnie rosnie od kilu lat) splata kredytu oraz odsetek zaczyna sie po 5 latach brania transz i 2 latach karencji i trwa 10 lat (miesiecznie 300zł + odsetki)
Mam akurat taka komfortowa sytuacje, ze jestem "finansowany" przez rodzicow a kredyt zamierzam wziac po to, zeby na tym zarobic, a moze akurat za 7 lat, kiedy bede 2 lata po skonczeniu studiow przydadza sie te pieniadze np. na rozkrecenie wlasnej fimy:)
Doradzcie mi, prosze, czy warto taki kredyt brac i te pieniadze oszczedzac, pomnazac?
I jezeli tak (na co juz jestem prawie zdecydowany) to co najlepiej z tymi pieniedzmi zrobic?
lokaty chyba odpadaja, bo pieniadze sa wyplacane co miesiac a do lokat z reguly nie da sie doplacac. Nie chcialbym za duzo ryzykowac. Chyba, ze przekonacie mnie na jakies w miare bezpieczne fundusze inwestycyjne? Bo z tego co sie orientuje to chyba najlepiej pasuje do mojej sytuacji.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
  • 600zł miesięcznie 10 mies./rok 5 lat + 2 lata karencji yellowman, 2012-01-07 16:56