Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

2 pytania do 4tunat-a

Autor  |  b.gieroslawski [77.254.63.*]    2009-11-11 20:38
Bardzo rzeczowe, zwięzłe zestawienie.

Jedno pytanko, i jedno spostrzeżenie, jeśli mógłbyś się ustosunkować...

Ad. - ubezp. bezterminowe na życie z elementem inwestycji:
- jeśli jesteś zorientowany w temacie, czy mógłbyś wskazać jakieś produkty/firmy, którymi warto się zainteresować (dla ludzi w wieku ok. 30-35 lat) - chodzi mi tylko o wskazanie kierunku poszukiwań, nie musi być gotowa recepta na tacy.

Ad. - polisy inwestycyjne(składka regularna) - piszesz: "Rozwiązanie niezłe dla osób bez wiedzy, doświadczenia na rynkach i z brakiem czasu na inwestycje bezpośrednie połączone z analizowaniem rynków. "

Kiedyś w porywie masochizmu przebrnąłem przez kilka tasiemcowatych dyskusji na tym forum na temat polis typu Aegon, skandia itp. i, z tego co pamiętam, zwolennicy tych produktów (pomijam radykalów bez argumentów) raczej twierdzili, że to dobry produkt dla tych, którzy jednak jakąś wiedze i umiejetności mają, bo wtedy mogą wykorzystywac możliwości tych narzędzi (twierdził tak chyba m.in. Priv).
Mam Skandię, i niestety dużej wiedzy o inwestowaniu nie posiadam (tyle co na własnych błędach) i raczej zgodziłbym się, że to narzędiza dla tych, którzy umieją z nich korzystac, a przede wszystkim dla mających czas na naukę.
Oczywiście każdy agent/sprzedawca produktu zapewnia, że będize laika stale wspierał poradami, prognozami i tp., ale to w praktyce fikcja, zazwyczaj kończy się na jednym mejlu (doświadczenie moje i znajomych)

Nowość na polskim rynku butów klasycznych
Salon LODING w warszawskiej Galerii Mokotów
to pierwszy w Europie Środkowo-Wschodniej
salon z ekskluzywnym francuskim obuwiem i odzieżą
dla mężczyzn

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »