Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi
+  Przeczytaj komentowany artykuł

Czy Alior Bank zmieni polską bankowość?

Autor: ~wiem [194.181.104.*], 2008-08-21 09:35
Szanowni Autorzy artykułu .....
starałem się przeczytać Waszą opinię bardzo sumiennie, ale nic z tego nie zrozumiałem.
Może nie potrafię czytać po polsku?

Autor: ~micsad [85.221.170.*], 2008-08-21 09:46
Sorry, pierwszy raz wypowiadam sie na forum bankier.pl. ale ten artykul to totalny belkot i pustoslowie.

Autor: ~gonzo [195.95.144.*], 2008-08-21 09:52
czy jest jakis powód dlaczego autor tego artykułu regularnie wchodzi aliorowi w d**e?

Re: Czy Alior Bank zmieni polską bankowość?

Autor: ~wiecie_kto [78.8.9.*], 2008-08-21 10:48
Dnia 2008-08-21 o godz. 09:52 ~gonzo napisał(a):
> czy jest jakis powód dlaczego autor tego artykułu
> regularnie wchodzi aliorowi w d**e?

jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o...

Autor: ~pat [83.238.171.*], 2008-08-26 19:42
Nie sądzę, aby ktokolwiek zrozumiał pomysł i idee tego przedsięwzięcia Panowie, jeżeli sam nie widzi chociażby stworzenia lepszej jakości w polskim bankingu.
Albo sami jesteście dyrektorami poszczególnych polskich banków głęboko zacietrzewionych w realiach albo Klientami, którym wystarcza to, co dają na tacy. Niech się dzieje. A tylko frajer w przeddzień startu powie Wam w czym chce osiągnąć przewagę.

Autor: ~Bęc [83.243.104.*], 2008-08-28 00:46
Może się kochają?

Autor: ~Bęc [83.243.104.*], 2008-08-28 00:48
Zresztą, nieważna płeć - ważne są uczucia. Może jegomość, który się podpisał pod tym artykułem ma jakieś fory w konkursie, albo na nie liczy...

Autor: ~Dottore [89.100.217.*], 2008-12-20 22:43
Zwykle jest to pochodna pieniędzy wydanych na reklamy w danym medium informacyjnym. Autor artykułu też chce żyć. W większości czasopism nie czytam po prostu żadnych rankingów - szkoda czasu.

Autor: ~ksiezyc [193.108.177.*], 2008-08-21 09:56
Baja bongo, baja bongo. Hej!

Autor: ~Fela [83.24.211.*], 2008-08-21 10:10
To nie bełkot czy pustosłowie tylko pruba zasygnalizowania, że coś będzie super bez podawiania szczegółów. Te poznamy w następnym tygodniu a resztę w rzeczwistości.

Autor: ~JanKS [81.210.18.*], 2008-08-21 10:56
Witam,
Może się czepiam, ale nie rozumiem tego zdania:

"To pewnie dlatego Sobieraj daje 20-40% pieniędzy niż konkurencja."

O co tu chodzi? Więcej pieniędzy, czy mniej? I w % czego? A może taniej? Wyjątkowe niechlujstwo - a wynikające z tego, co zwykle - ktoś napisał,ale potem już nikt inny nie przeczytał.... (albo nieuważnie).

Proszę o większą staranność redaktorów - "spell-checker" nie zrobi wszystkiego.

Pozdrawiam

Autor: ~B.W. [62.87.218.*], 2008-11-28 20:16
Dnia 2008-08-21 o godz. 10:56 ~JanKS napisał(a):
> Witam,
Może się czepiam, ale nie rozumiem tego zdania:
> "To pewnie dlatego Sobieraj daje 20-40% pieniędzy
> niż konkurencja."

O co tu chodzi? Więcej
> pieniędzy, czy mniej? I w % czego? A może taniej? Wyjątkowe
> niechlujstwo - a wynikające z tego, co zwykle - ktoś
> napisał,ale potem już nikt inny nie przeczytał.... (albo
> nieuważnie).

Proszę o większą staranność redaktorów -
> "spell-checker" nie zrobi wszystkiego.
> Pozdrawiam

Chodzi, jak sądzę, o wysokość wynagrodzeń oferowanych pracownikom.

Autor: ~di@bolo [83.28.67.*], 2008-08-21 11:00
To tylko intryga, początek kampanii reklamowej. Szkoda, że mętna.

Autor: ~boa [193.193.181.*], 2008-08-21 11:57
Coś wam powiem- zman tak kilku managerów którzy poprzechodzili z innych banków- to jest towarzystwo wzajemnej adoracji z azjatą w ryzyku na czele.Znając profile tych osób śmiem,twiedzić ,że za ok. rok będą znowu szukać pracy, bo to tacy skoczkowie i długofalowo nic im nie wychodzi...

Autor: ~buhaha [87.105.212.*], 2009-01-05 14:54
Tak, tak, a jeden taki z Zielonej Góry to nawet zatrudnił wszystkie swoje kochanki z poprzedniego banku !!! hi,hi

Autor: ~Jędrek [193.201.139.*], 2008-08-21 12:00
Czemu przy linku na stronie głównej nie ma dopisku "Artykuł sponsorowany"???

Autor: ~Firezeug [194.181.134.*], 2008-08-21 12:07
Hhmm..

No tak całość jest średnio zrozumiała ale już po 3 czytaniu (prawie jak w sejmie :) ) można wszystko załapać.

Powiem tylko, że jako niegdysiejszy finansista z zawodu a teraz z zamiłowania, czekam z niecierpliwością na uruchomienie usług w tym Banku. Zobaczymy co wyszło z dobrych chęci. Jeśli wszystko lub część będzie tak jak tu napisano to już dzisiaj mogą mnie wpisać na listę swoich klientów :):)

Ale poczekamy zobaczymy czy znowu dobre chęci nie spalą na panewce ;)
Ostatecznie w Polsce to dobrze znana technika :)

Pozdrawiam

Autor: ~SET [88.199.253.*], 2008-08-21 13:10
1. Bełkot straszny. Proponuję jakąś niedrogą szkołę dla (chyba) dorosłych zrobić.
2. Chyba na pierwszej stronie powinien być dopisek 'link sonsorowany'.
3. Czy główny diabeł bankiera nie czyta chociażby po łebkach co też się na jego stronie pojawi?
4. Żenua

Autor: ~Magda [82.210.175.*], 2008-08-27 20:21
Co do niektórych sforumułowań w artykule można się rzeczywiście przyczepić, co nie zmienia jednak faktu, że oferta (jak dla mnie) zapowiada się ciekawie. Poza tym nowością dla mnie, jako dla klientki jest fakt, że bank pyta mnie o oczekiwania wobec banku i jeszcze za to płaci (zobaczcie sobie na stronie konkursowej Aliora).

Autor: ~karolina [83.20.54.*], 2008-10-02 19:02
czytam, czytam i nic z tego nie wynika :/

Autor: ~Papilion [80.53.226.*], 2008-12-15 14:00
Na razie w realu wychodzi na to, że mozna było mieć darmowe konto z karta i jeszcze 100zł na otwarcie rachunku. Oferta ciekawa i zaspakajajaca potrzeby zwykłego klienta. Zobaczymy jak długo.
Poza tym dostep internetowy (póki co) często ograniczony
Ale z racji tego, że dali mi stówkę za konkurs i od wczoraj chyba darmo kartę (konto darmo od początku), dam im kredyt zaufania - poczekamy, zobaczymy...

Autor: ~emma [213.158.196.*], 2008-12-21 20:43
przed fuzją PKO SA byłam w banku BPH 3 lata i byłam bardzo zadowolona z usług w nim świadczonych
teraz zastanawiam się nad przejściem do Alior banku ponieważ przynajmniej tutaj w trójmieście w Aliorze pracują ci sami ludzie co pracowali w BPH
wierzę że zmiana pracy dla byłych pracowników banku BPH nie spowodawała zmiany podejścia do klienta i w Alior banku są tak samo przyjaźnie nastawieni dla każdego klienta
a najśmieszniejsze jest to , że chyba PKO SA mnie prześladuje , bo napierw założyłam konta w PKO ale po pół roku miałam dosyć tego banku i uciekłam do BPH , pech chciał , że nastąpiła fuzja i znowu jestem w PKO , a ponieważ mam konto dla VIP-ów to oczekuje od banku szczególnego podejścia do moich spraw i bank BPH mi to zapewniał
a PKO niestety nie spełnia moich oczekiwań i jak tylko za rok skończy się moje przymusowe bycie w PKO (umowy kredytowe) to uciekam do Aliora do mojej opiekunki Pani Jagiełło

Autor: ~Urlych von Jungingen [87.105.212.*], 2009-01-05 14:57
I jeszcze powiedz , że jesteś krewną kniazia Witolda - to będzie komplet !!!

Autor: ~obserwator [77.254.50.*], 2009-01-09 13:27
Alior tymczasem raczkuje ...internet banking działa gdy chce(ustawiczne poprawki)
bankomaty odmawiają współpracy(brak autoryzacji karty,według systemu aktywowanej w 100% prawidłowo)ponadto blokowanie środków na kwotę nie wypłaconą w bankomacie...
niestety jak dotychczas Alior bardzo rozczarowuje...gdzie jest ten wałkowany do znudzenia profesjonalizm...prestiż...szacunek?

Autor: ~konkurs.rekomendacyj [83.242.76.*], 2009-01-22 14:47
Witam,
Do zaoferowania mam rekomendacje w "Konkursie rekomendacyjnym" Alior Banku - zakładając osobiście w oddziale konto z kuponem rekomendacyjnym otrzymasz od banku 50 zł!

KONTO ALIOR BANKU:
- prowadzenie konta za darmo
- WSZYSTKIE BANKOMATY W POLSCE I EUROPIE za darmo (opłata miesięczna za korzystanie z karty 3zł)
- przelewy krajowe przez Internet za darmo
- polecenie zapłaty (ustawienie, edytowanie, usunięcie, wykonanie) na dowolne konto krajowe za darmo
- zlecania stałe na dowolne konto krajowe - za darmo
- oprocentowanie rachunku 5,7 % w skali roku
- możliwość przeniesienia debetu z innego banku - za darmo

Po założeniu konta sam możesz je rekomendować znajomym - jeśli ktoś założy z twojej rekomendacji konto otrzymasz 50 zł.
Polecając Konto z lokatą nocną, Konto zakupowe, konto oszczędnościowe lub kartę kredytową w Alior Banku, możesz zdobyć nawet 750 zł.

Konto możesz zamknąć w każdej chwili bez opłat jeśli stwierdzisz, że nie jesteś zadowolony (zachowasz 50 zł otrzymane od banku !!! )

Konkurs ten będzie trwał do 15 marca 2009, a polecone produkty można zakładać do 27 lutego 2009 - OSOBIŚCIE w oddziale banku!!

Uwaga !!! Tylko założenie konta osobiście w oddziale premiowane jest 50 zł - zakładając telefonicznie lub poprzez internet nie dostaniesz 50 zł.
Warunkiem odebrania nagrody jest aktywne korzystanie z produktu przez poleconą osobę, czyli dokonanie przez nią wpłat na sumę powyżej 1000 zł na konto lub wykonanie co najmniej 1 transakcji kartą kredytową.

Więcej na temat Konkursu dowiesz się z Regulaminie Konkursu Rekomendacyjnego Edycja II.
ZAINTERESOWANE OSOBY PROSZĘ O KONTAKT
mail: konkurs.rekomendacyjny@gmail.com

Autor: ~Kranik [89.174.81.*], 2009-01-29 22:23
to jest artykul sponsorowany, widzialem porownania ALIOR BANKU do innych i wypadal slabiutko, ale wiadomo jak to jest, naiwniacy zawsze sie znajda :D

Autor: ~KRAKÓW [89.76.177.*], 2009-02-01 09:42
hahahahahaha alior i to z małej litery jest poprostu oszustem brałem udział w konkursie i załozyłem konto z lokata monca które miałem miec wraz z kartą i prowadzeniem rachunku za darmo przez 12 Miesiecy. A tu nawet nie zaczekali kilku miesiecy prosze dowód na złodziejstwo hhahahahahahaha.
Szczegóły operacji
Kwota -7,00 PLN
Data księgowania 31-01-2009
Typ operacji Pobranie opłat okresowych
Tytuł Pobranie opłat okresowych Prowadzenie rachunku: 7.00

Swoja drogą ciekawe ile będa chcieli za zlikwidowanie takze zacnego bezpłątnego konta hahahahahahahahahaha

Autor: ~Michal [83.31.207.*], 2009-04-30 10:29
ten bank to wielka jedna kicha oszusci jak byk zla obsługa kłamia w zywe oczy zal zadala od tego banku