Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Axa premia

Autor  |  anna01 [78.8.246.*]    2011-11-08 19:09
Wita,
mam pytanie o axa premia, wiem że ten wątek już sie przewijał ale chciałam poradzić się w swojej sprawie. Doradca finansowy zaproponował mi zainwestowanie pieniędzy w rachunek obligacyjny 7-8% z gwarancją podstawy i żeby obejść opodatkowanie jest to, nie wiem jak to określić, "ubrane" w fundusz Axa premia" ze składką 200 zł miesięcznie i bonusami przez 2 lata. A teraz chciałabym poprosić o przetłumaczenie najprostszym językiem jakim się tylko da :) tzn jeżeli chodzi o axe to mniej więcej poczytała, że to polisa i że przy małych składkach takich jak moje 200 zł/miesiąc, a do tego przy opłatach administracyjnych będzie z tego wszystkiego niewielki zysk... a jeżeli chodzi o obligacje ? jak to wygląda w praktyce? czy to jest na zasadzie pasywnego inwestowania, czyli wpłaciłam pieniądze i nic z tym nie robie? jak ten rachunek obligacyjny jest powiązany z axą? tak sie zastanawiam czy np za rok, ponieważ teraz wpłaciłam juz składne roczną, bede w stanie płacić co miesiąc te 200 zł. Oczywiscie patrze na to optymistycznie, ale... doradca zapomniał dookreślić że po 5 latach mogę jedynie zawiesić wpłaty, NIE MOGE WYPŁACIĆ PIENIĘDZY ! wiec co mi po kolejnych zawieszonych 5 latach jak pieniądze będą ZAMROŻONE... :( czy termin 45 dni jakie przysługują na rezygnację z polisy jest prawdziwy ?
Z góry dziękuję za wszelkie wyjaśnienia i porady
Anna

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
  • Axa premia anna01, 2011-11-08 19:09